Eucalyptus pauciflora niphophila Bark
Forside


Om denne hjemmeside og undertegnede

Hjemmesiden
Denne hjemmeside er lavet for at give et samlet overblik over dyrkning af eukalyptus i Danmark på friland til glæde for alle der er interesserede i emnet.
Det er målet at følge udviklingen fremover da det stadigt mildere vinterklima giver nye og bedre betingelser for at dyrke en række eukalyptusarter i Danmark.
Det er desuden håbet at mange vil bidrage med oplysninger til hjemmesiden.

Jeg startede hjemmesiden nytår 2008/09 da jeg var forundret over hvor stort mit eget eukalyptustræ blev og savnede oplysninger om eukalyptustræer i Danmark.


Undertegnede
Jeg bor i det vintermilde Rinkenæs tæt på Gråsten i Sønderjylland som pensionist. Da jeg arbejdede var jeg skovfoged i Naturstyrelsen med hovedvægt på naturpleje.

Siden 1970-erne har jeg været interesseret i sjældne træer og buske. I mange år har jeg dyrket eksotiske planter udendørs, blandt meget andet Trachycarpus, Cistus, Phormium, Phyllostachys og Crinum.
De senere år har jeg især fokuseret på træer og buske der vokser syd for ækvator, stedsegrønne ege og de store bambus (Phyllostachys). Sidstnævnte er svære at slippe, da de,  som årene går, bare bliver større og større. De største af dem, jeg har plantet,er således nået over 10 meter i højden og danner hele små bevoksninger.

Desuden sælger jeg overskudsplanter hjemme og på plantemarkeder, holder åben have og  holder foredrag i lokale havekredse.


kuglebuddleje, Buddleja globosa 
Den forsommerblomstrende sommerfuglebusk kuglebuddleja (Buddleja globosa) i min have i Gråsten.                                                   
Den er i hjemlandet Chile en fugtigbundsplante der vokser i bjergene op til 2000 m.o.h.               
Den er frostfølsom og var tidligere kendt for at være svær at dyrke i Danmark. I de senere år med milde vintre har mine buske på friland udviklet sig til pragteksemplarer på 2-4 meter i højden med masser af flotte blomster. 2008.Skæbnetræart, Clerodendrum bungei
Endnu en af mine havebuske. En skæbnetræart der hedder Clerodendrum bungei 'Pink Diamond' fra Kina og Indien.
Den er smuk, frostfølsom, sjælden og invasiv!
Elsket og hadet. 2007.


Forside

www.eucalyptus.dk   -   Eukalyptus i Danmark

Copyright Martin Reimers 2023                   Tlf.: 53 80 19 58                  E-mail: reimers(snabel-a)siticum.dk